CHP , 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANMA TÖRENİ DÜZENLEDİ

CHP Kartal İlçe Başkanlığı 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen büyük deprem faciasının 1. anma yılı dolayısıyla Kartal Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

POLİTİKA 7.02.2024 00:45:00 0
CHP ,  6 ŞUBAT  DEPREMLERİNİN  YIL DÖNÜMÜNDE  ANMA TÖRENİ DÜZENLEDİ

CHP Kartal  İlçe Başkanlığı  6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen büyük deprem faciasının  1. anma yılı dolayısıyla  Kartal Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.yapılan açıklama’da;Bugün burada, 6 Şubat 2023 saat 4.17’de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, aynı gün saat 13.24’te ise Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde gerçekleşen depremin hüzünlü gölgesi altında bir araya geliyoruz. Bu olay, ülkemizin tarihindeki en acı anılardan biri olarak zihinlerimizde derin izler bıraktı. Hayatını kaybedenleri anmak ve bu acı olayın siyasi sorumlularından hesap sormak için bir aradayız.

Depremin acısı hala içimizde ve ilk günkü gibi taze. Geçen koca bir yıl, yüreğimizdeki bu derin ateşi söndürmeye yetmedi. Bugün, kaybettiklerimizi anarken, birlikte paylaştığımız acının ağırlığını bir kez daha hissediyoruz.
Yaşadığımız bir yılda çok şey değişti;
Depremzedeler ailelerini, işlerini, ekmek teknelerini kaybettiler. 

Yaşadıkları şehirleri terk etmek zorunda kaldılar. Bir günde tüm hayatları değişti. Yaşadığımız birçok şey unutuldu ama biz hala unutmadık:

  • Yıkılmaz kale olarak sığındığımız hastanelerin çürük çıkmasını UNUTMADIK“Bizim hazırlığımız İstanbul depremi içindi” diyen İçişleri Bakanı’nı UNUTMADIK
  • Kolonları kesilen ve çürük raporu olduğu halde takipsizlik kararı çıkan Rende Sitesi’nde yitip giden canlarımızı UNUTMADIK 
  • İletişime en çok ihtiyaç duyulan deprem anında, internet bağlantısını kesen İletişim Başkanı’nı UNUTMADIK
  • Kritik olan ilk 48 saatte askerlerimize, depreme müdahale etme izni verilmeyişini ve halkımızın, enkaz altında kaderlerine terk edilişini UNUTMADIK.
  • Dayanışma için ülkemizin dört bir yanından gönderilen kıyafetleri, çadırları ve uyku tulumlarını satan, dönemin Kızılay başkanı Kerem Kınık’ı unutmadık.

Bugüne kadar unutmadık, bugün ve bugünden sonra da unutmayacağız, unutturmayacağız!

Kıymetli Kamuoyu,

“Sıfırdan Antakya İnşa edeceğiz” diyerek 1 yıl müsaade isteyen Recep Tayip Erdoğan’ın söylemi üzerinden tam 1 yıl geçti. 

Şimdi bu söyleme dayanarak sizlere soruyorum; 

  • 22 yılda toplanan 38 Milyar 227 Milyon dolar deprem vergisiyle inşa edilebilecek 1 milyon 300 bin bina nerede? 
  • Canlı yayında toplanan 115 Milyar TL nerede?
  • Çürük bina yapan müteahhitler nerede?
  • Depremde kaybolan ve bugün itibarıyla devlet tarafından ölmüş sayılacak kardeşlerimiz nerede?
  • Bu soruları mecliste sorduğumuzda RET oyu veren AKP ve MHP milletvekillerinin vicdanları nerede?

Tüm bu soruların cevabını alana kadar, sormaya, sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.

6 Şubat depreminin etkilediği 11 ilimizde 294.166 binaya imar affı veren, hatta bu yasaya imar barışı diyerek şirin göstermeye çalışan, dönemin çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum’dan hesap soracağız.

Şimdi soruyorum: 

Bakanlık koltuğunda dahi depreme bir çözüm üretemeyen Murat Kurum, hangi yüzle İstanbul depremine çözüm üretmekten bahsedip İstanbul halkının karşısına çıkıyor?

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2003 Bingöl depremi hakkında yaptığı konuşmada, depremin kader diye geçiştirilemeyeceğini beyan ederken, 6 Şubat depremine ‘’asrın felaketi’’ diyerek sorumluluğu depreme yüklemeye çalışmaktadır. 

Mevcut iktidar halen deprem tedbirlerini almayarak halkımızın can ve mal güvenliğini riske atmaktan hiç çekince duymamaktır. 

Bırakın önlem almayı, depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmayı becerememekle beraber daha 3 gün önce Hatay halkına ‘’Merkezi yönetim ve yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelemez’’ diyerek Hatay halkını tehdit ederek oy devşirmeye çalışmıştır.Bütün bu acı ve çaresizlik karşısında, bölge halkının siyasi çekişmelere dahil edilmesini şiddetle kınıyoruz.6 Şubat depreminde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, acılarını paylaşan yakınlarına ise derin bir sabır diliyoruz.

Saygılarımızla.

 

 

 






 

İlginizi Çekebilir

KARTAL’DA İŞÇİLER 9’U 5 GEÇE ATATÜRK İÇİN DURDULAR

RUJ ŞEKLİNDE KULAKLIK: SOUNDCORE A30İ

CANON, EOS R6 MARK III VE YENİLİKÇİ RF 45MM F1.2 STM LENSİNİ TANITTI

TANRIDAĞ: "ALZHEİMER,ANAHTARI NEREYE KOYDUM?" ENDİŞESİNDEN ÇOK DAHA FAZLASI...”

D VİTAMİNİ TAKVİYESİ ALMADAN ÖNCE İKİ KEZ DÜŞÜNÜN

MALTEPE’DE BİRLİK VE DİYALOG

GÖKSOY: “KARTAL’IN BÜTÇESİNİN GİDİŞATINI KAYGIYLA İZLİYORUZ,”

BAYBURT DERNEĞİ’NDEN İYİ PARTİ KARTAL’A ZİYARET

KUVÂ-YI MİLLİYE KAHRAMANI KARTALLI KAZIM, VEFATININ 65. YILINDA KABRİ BAŞINDA ANILDI

ÇOCUKLARDA LÖSEMİNİN 5 ÖNCÜ SİNYALİ!

  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.8 ° / 13.5 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7