YENİ ŠKODA KODİAQ RS, L'ÉTAPE TÜRKİYE BY TOUR DE FRANCE YARIŞINDA PELOTONA YÖN VERDİ

Dünyanın en prestijli bisiklet yarışı Tour de France’ın Türkiye ayağı olarak kabul edilen L'Étape Türkiye by Tour de France, 11-12 Ekim tarihlerinde İstanbul’un kalbinde gerçekleşti.

YAŞAM HABERLERİ 15.10.2025 09:36:00 0
YENİ ŠKODA KODİAQ RS, L

2 bini aşkın bisikletçinin katıldığı organizasyonda yarışçılar, ikonik Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden de geçen 105 km’lik uzun ve 52 km’lik kısa parkurlarda pedal çevirdi. Yarış boyunca pelotona yön veren araç ise kırmızı rengiyle dikkat çeken yeni nesil Škoda Kodiaq RS oldu.

“Škoda’nın Hikayesi Bisiklet Tutkusu ile Başladı”

Bisikletin Škoda markasının DNA’sında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Yüce Auto-Škoda Genel Müdürü Zafer Başar, şu ifadeleri kullandı:

“Bundan tam 130 yıl önce, markamızın kurucuları Laurin ve Klement’in Slavia bisiklet fabrikasıyla attığı ilk adım, Škoda’nın temellerini oluşturdu. Yaklaşık 10 yıl boyunca bisiklet üretimi gerçekleştiren marka, 1905 yılında Laurin & Klement adıyla ilk otomobilini üretmeye başladı.
Bugün ise bu köklü bağ, Škoda’nın dünyanın en prestijli bisiklet organizasyonlarından biri olan Tour de France’ın uzun soluklu partneri olmasıyla daha da güçlenmiş durumda.
Škoda'nın ana marka stratejisi kapsamında yer alan merak ve keşif duyguları, bu tarz organizasyonlarda yer alma konusunda bizlere ilham oluyor. Bu nedenle hem amatör hem de profesyonel bisiklet sporcularını destekleyen bir yol arkadaşı olmak bizim için çok değerli.”

Beykoz Spor Ormanı’nda festival havasında geçen etkinlikte ailelerin ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başar, “Sürdürülebilir mobilite çözümleri arasında ilk sıralarda yer alan bisiklete olan çocuk ve genç ilgisi bizim için çok kıymetli. Yarış haftasında bizlerle birlikte olan aileler, hem bisikletleri yakından inceledi hem de L'Étape Türkiye by Tour de France’ın eşsiz atmosferini deneyimledi” dedi.

Tour de France Enerjisi İstanbul’da Yaşandı

Asya’dan Avrupa’ya, Marmara’dan Karadeniz’e uzanan tek bisiklet yarışı olma özelliğini taşıyan L'Étape Türkiye by Tour de France, katılımcılara dünyada benzeri olmayan bir deneyim sundu.

Beykoz Spor Ormanı’ndan start alan yarış, İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz kıyılarına kadar uzanan parkuruyla katılımcılara Tour de France’ın heyecan ve enerjisini İstanbul’da yaşattı.

 

İlginizi Çekebilir

DEVA PARTİSİ’NDEN MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ESİN KÖYMEN’E ZİYARET

BAŞKAN KÖYMEN: 'AÇILAN YOLDAN İLERLEMEYE DEVAM EDİYORUZ'

YETERLİ SIVI ALIMI TATLI KRİZLERİNİ AZALTABİLİR

DİYETİSYEN ESRA ÖZTÜRK “POPÜLER ZAYIFLAMA ÜRÜNLERİ NEDEN RİSKLİ?

DYT. YURTTADUR: “KÜÇÜK GÖRÜNEN BESLENME HATALARI, DİYABET KONTROLÜNÜ ZORLAŞTIRIYOR!”

DAHA SERİN, DAHA HIZLI VE DAHA VERİMLİ KABLOSUZ ŞARJ DÖNEMİ TÜRKİYE’DE BAŞLADI.

MAMÇU: “CİDDİ SONUÇLARA NEDEN OLABİLEN GRİP, SOĞUK ALGINLIĞI İLE KARIŞTIRILABİLİYOR! “

ÇEVRE BİLİNCİ KUŞAKLAR ARASI ETKİLEŞİMLE GÜÇLENİYOR

MALTEPE'NİN ŞAMPİYONLARINDAN ETKİLEYİCİ GÖSTERİ

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ

  • Pazartesi 9.7 ° / 8.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 10.7 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 11.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8